Antioksidanter
Antioxidanter - et beskyttende skjold mot frie radikaler
Antioxidanter er stoffer som fungerer som kroppens forsvar mot frie radikaler - ustabile molekyler som kan forårsake skader på celler og vev. Det finnes flere typer antioxidanter, som for eksempel vitamin C og sink, som bidrar til å beskytte cellene fra oksidativt stress. Det finnes en rekke forskjellige matvarer som inneholder antioxidanter, som for eksempel frukt og grønnsaker. Bær som blåbær, bringebær og jordbær samt grønne bladgrønnsaker er utmerkede valg. Nøtter og frø er ikke bare et godt snacksalternativ, men inneholder også antioxidanter. Mandler, valnøtter og chiafrø er eksempler på alternativer som kan øke ditt inntak av antioxidanter. Kanel, oregano og nellik er eksempler på krydder som ikke bare gir smak til rettene dine, men også gir deg et utvalg av antioxidanter.
Aroniabær og camu camu med innhold av antioxidanter
Føler du for å inkludere mer antioxidanter, veileder vi deg gjennom noen av våre tilbakevendende favoritter. Aroniabær inneholder C-vitamin og fiber, noe som gjør dem til et utmerket valg for kostholdet ditt. Camu camu er en frukt som vokser i Amazonas regnskoger og inneholder også C-vitamin. Ved å spise et variert kosthold og inkludere disse råvarene som for eksempel aroniabær og camu camu i kostholdet ditt, kan du nyte godt av deres innhold i kostholdet ditt.