Belgvekster
Belgvekster
De er en utmerket kilde til vegetabilsk protein. Belgvekster er spesielt verdifulle for vegetarianere og veganere som trenger en alternativ proteinkilde. . Belgvekster krever betydelig mindre vann sammenlignet med mange andre avlinger. Å dyrke dem er derfor mer bærekraftig og bidrar til å spare vannressurser. Belgvekster kan også bidra til å forbedre jordkvaliteten ved å fikse nitrogen i jorda, noe som kommer andre avlinger til gode.
Å bløtlegge belgfrukter forkorter koketiden
Belgvekster er et fint tilskudd til tallerkenen, men hvordan tilbereder du dem best for å dra nytte av smakene og næringen? Før du koker belgfrukter, bløtlegg dem over natten i rikelig med vann. Dette bidrar til å forkorte koketiden og gjøre dem lettere å fordøye. Belgvekster kan være ganske nøytrale i smaken, så krydre rikelig med krydder og urter som hvitløk, løk, spisskummen, koriander og paprika for å sette smak på rettene dine. Visste du at det er trygt å fryse kokte belgfrukter? Lag et stort parti med for eksempel bønner eller linser og frys dem ned i mindre porsjoner. På den måten har du alltid ferdige belgfrukter klare til fremtidige måltider eller når det er på tide å lage matbokser.