Alle innlegg

Lag din egen veganske hardost på cashewnøtter

Lag din egen veganske hardost på cashewnøtter

Lag en supersmakfull cashewost som garantert vil imponere dine kjære. Alt du trenger er en blender for å lykkes, enklere enn det blir det ikke! Med sin rike, kremete tekstur og uendelige variasjon av smakstilsetninger, er dette en velsmakende innovasjon for de av dere som er nysgjerrige på å utforske nye smaker og nye oppskrifter.

Et tilbakeblikk i tid

Vegansk ost har sine røtter i den økende jakten på alternativer til animalske produkter, som strekker seg over flere tiår. Cashewnøtter, med sin rike, kremete tekstur og nøytrale smak, har vist seg å være en utmerket base for å lage en rekke veganske oster. Denne spesifikke bruken av cashewnøtter er relativt ny, men nøttenes bruk i matlaging har en lang og fargerik historie som strekker seg tilbake til deres opprinnelse i Brasil.

Den harde osten inntar en ny æra av smaker

Vegansk hardost på cashewnøtter er ikke bare en imitasjon av dens meieribaserte motstykke – det er en helt ny kategori av smaksopplevelser. Å eksperimentere med forskjellige krydder, fra løk og sennep til hvitløkspulver, åpner døren til en verden av muligheter. Hver ingrediens spiller en viktig rolle i å skape den unike smaksprofilen, med næringsgjær som bidrar til en umiskjennelig osteaktig umami og agar-agar som gir den perfekte faste teksturen.

Oppskrift - Vegansk hardost på cashewnøtter

Ingredienser

150 g cashewnøtter
5 ts sitronsaft
2 ss virgin kokosolje
60 g lett tahini
½ revet gulrot, ca 30 g
½ dl næringsgjærflak
2 ts himalayasalt
1 ts dijonsennep eller sennepsfrø
½ ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
2 ½ dl vann
1 ½ ss agar agar-pulver

Tips om smakstilsetning

Ramson
Sennep
Hvitløkspulver

Forberedelser

  1. Bløtlegg nøttene i minst 6 timer eller over natten.

Gjør dette

  1. Ta ut alle ingrediensene, en mikser/mikser og lag en passende form til å forme osten i. Legg et stykke plastfolie eller bakepapir i bunnen slik at osten da løsner lett fra formen.
  2. Bland alle produktene til det blir en jevn blanding.
  3. Smak til med valgfrie krydder.
  4. La denne blandingen stå i blenderen mens du forbereder vann/agar-agaren.
  5. Varm opp vannet sammen med agar agar i en kjele, kok opp og la det koke i 1 minutt.
  6. Hell så væsken i mikseren og bland den sammen med basemiksen. Her kan du slå av mikseren og hjelpe til med å røre med skje en gang i blant slik at det kan mikses skikkelig. Det er også viktig å være ganske kjapp her slik at blandingen ikke stivner før du rekker å helle den i en stor form eller i flere små.
  7. Sett i kjøleskapet eller fryseren i noen timer for å avkjøle og stivne.
  8. Legg osten på en tallerken. Klar til å nytes, i biter eller skåret på et stykke godt brød eller kjeks.

Tips!

Hvis du vil ha en god smørbar topping, kan du utelate å tilsette agar agar og det siste vannet. Hell bare kremosten i en passende krukke og sett i kjøleskapet.

Osten med uendelige muligheter

Den ferdige osten kan nytes på utallige måter, fra å rives over en salat til å være stjernen på en ostetallerken. Dens allsidighet gjør den til en uvurderlig ingrediens i det veganske kjøkkenet, i stand til å løfte en enkel sandwich til en kulinarisk opplevelse eller bli en smakfull komponent i varme retter.

Inviter nysgjerrighet og kreativitet inn i kjøkkenet ditt

Vegansk hard ost på cashewnøtter representerer det beste fra to verdener - den er dypt forankret i tradisjonen med matlaging og innovasjon, samtidig som den peker mot en mer bærekraftig og bevisst fremtid. Dette er ikke bare mat; det er en del av en bevegelse mot en bedre verden. Enten du er veganer, nysgjerrig på vegansk mat, eller bare leter etter spennende nye smaker å utforske, er cashewbasert hardost et utmerket valg som åpner døren til en verden av kreative og tilfredsstillende matopplevelser.

Ingredienser i butikken

Cashewnøtter Delte RAW ØKO 200g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK48 NOK96
KJØP NÅ
Kokosolje Smak & Duftfri ØKO 500ml
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK52 NOK105
KJØP NÅ
Næringsgjær Flak 250g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK119 NOK170
KJØP NÅ
Himalaya Salt Fintmalt 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK41 NOK58
KJØP NÅ
Sennepsfrø Gule ØKO 50g
29%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK47 NOK66
KJØP NÅ
Hvitløkpulver ØKO 50g
29%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK39 NOK55
KJØP NÅ
Agar Agar pulver ØKO 200g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK254 NOK363
KJØP NÅ
Ramsløk øko 50g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK74 NOK106
Logg inn
Fikk du rett?