Opplev ekstra kos i juledagene med hjemmelaget hampemelk
Hamp gjennom tidene - råvaren med mange bruksområder
Hamp er ingen nykommer når det gjelder menneskets historie. Allerede for tusenvis av år siden ble hamp brukt til ulike formål. I Kina og Mesopotamia ble hamp ansett som en hellig plante med medisinske egenskaper. Den ble også brukt til å lage tekstiler, tau og papir, men også i matlagingen. I juleperioden kan vi la hampen vende tilbake til livene våre på en ny måte – ved å lage hjemmelaget hampemelk.
I hampfrø finner du en utmerket kilde til vegetabilsk protein
Hampfrø er en kilde til 21 aminosyrer og 30% protein, med edestin og albumin som primære proteinkilder. Dette gjør hampfrø til en utmerket kilde til vegetabilsk protein. Ikke bare det, de inneholder også magnesium, jern og sink samt omega-3 og omega-6, noe som gjør dem til et godt supplement til kostholdet ditt.
Slik lager du din hjemmelagde hampemelk
Nå til det morsomme – å lage din egen hampemelk hjemme. Det er en enkel oppskrift som gir deg en smakfull drikke å nyte i løpet av juleferien og videre.
Oppskrift - Hjemmelaget hampemelk
Ingredienser
2 dl skrelte hampfrø
10 dl vann
1 krm kardemomme
4 stk dadler medjool
Slik gjør du
- Miks hampfrø, kardemomme, dadler og omtrent halvparten av vannet i en blender.
- Tilsett resten av vannet og miks litt til. For en kremet konsistens, bruk mindre vann.
- Du kan velge å bruke melken som den er eller sile den gjennom en finmasket nettpose for en jevnere konsistens.
- Oppbevar melken i en glassflaske i kjøleskapet - den holder seg frisk i 3-5 dager.
Hampemelk er ikke bare smakfull, men også et hyggelig tillegg til den sunne livsstilen din. Benytt anledningen i juleferien til å eksperimentere med nye og sunne alternativer. Sett deg ned, slapp av og nyt en kopp hjemmelaget hampemelk, fylt med kjærlighet og næringsstoffer for å gjøre julen din enda mer spesiell.