Havsalt, inkludert keltisk havsalt, er et naturlig produkt som brukes til å smaksette og konservere mat.
Hovedbruken er selvfølgelig i matlaging, men du kan også legge en teskje salt i et stort glass vann og la det oppløses naturlig i en time eller mer. Når den er helt oppløst, kan du tilsette litt mer korn til løsningen er mettet. Bruk så et par spiseskjeer av dette i rent vann per dag. Dette saltet har ikke den harde saltheten til vanlig bordsalt og er godt å drikke. Løsningen holder seg i flere dager i kjøleskapet ettersom den desinfiseres av saltet.
Keltisk havsalt er lys grått i stedet for hvitt da det ikke er bleket. Saltet er også fuktig. Bruk den som den er i matlagingen eller mal den i en saltkvern. Oppbevar saltet i en glassbeholder med tett lokk.
Keltisk havsalt kommer fra uberørte områder i Frankrike. Saltet er sol- og vindtørket og høstet i Bretagne.
- Grovt 227 gram eller 454 gram i plastpose med glidelås.
- Finmalt 227 gram i plastpose med glidelås. (Denne er malt og inneholder mindre fuktighet, derav litt dyrere)
- Emballasje 227 gram
Oppbevaring: | Oppbevares i romtemperatur utilgjengelig for barn. |