Keltisk uraffinert havsalt regnes som det fineste saltet i verden. Tester viser at det er det eneste uraffinerte havsaltet uten mikroplast fra havet. Og det er sannsynligvis det mest mineralrike saltet. Vanlig hvitt, raffinert bordsalt der har de fjernet alle de viktige spormineralene som finnes naturlig i havsalt, og i hovedsak er det bare natriumklorid igjen. I keltisk salt er natriumklorid omtrent 85 %, mens det kan være mye høyere, 98 %, i industrielt raffinert salt.
Keltisk havsalt er lys grått av alle mineraler og kommer fra uberørte områder i Frankrike. Saltet er sol- og vindtørket og høstet i Bretagne. Den er garantert fri for plantevernmidler, ugressmidler og skadelige kjemikalier. Keltisk salt har et mye høyere spormineralinnhold (15 %) enn Himalayasalt (4,1 %).
Hovedbruken er selvfølgelig i matlaging, men du kan også legge en teskje salt i et stort glass vann og la det oppløses naturlig i en time eller mer. Når den er helt oppløst, kan du tilsette litt mer korn til løsningen er mettet. Bruk så et par spiseskjeer av dette i rent vann per dag. Dette saltet har ikke den harde saltheten til vanlig bordsalt og er godt å drikke. Løsningen holder seg lenge i kjøleskapet da den desinfiseres av saltet.
Keltisk havsalt er grått i stedet for hvitt da det ikke er bleket. Saltet er også fuktig. Bruk den som den er i matlagingen eller mal den i en saltkvern. Oppbevar saltet i en glassbeholder med tett lokk.
- Grovt 227 gram eller 454 gram i plastpose med glidelås.
- Finmalt 227 gram i plastpose med glidelås. (Denne er malt og inneholder mindre fuktighet, derav litt dyrere)
Se en mineralanalyse gjort på keltisk salt her
Oppbevaring: | Oppbevares i romtemperatur utilgjengelig for barn. |
Information: | Kosttilskudd erstatter ikke et variert kosthold, men bør kombineres med et variert og balansert kosthold og sunn livsstil. Ikke overdoser. |