Matcha-te er en finpulverisert grønn te som brukes i de japanske zenbuddhistiske teseremoniene. I motsetning til vanlig grønn te som er brygget på teblader, brukes de hele bladene som er pulverisert. Matcha-te omtales ofte som en av verdens fineste teer. Tebuskene er skyggelagt for å beskytte mot solen og eksperter plukker kun de fineste bladene som deretter tørkes og males i helt spesielle granittsteinkvernhjul. Det kan ta en time å male 30 gram Matcha-te.
Pulveret, som blir ekstremt fint, piskes ut i vann (70°C) og drikkes som det er. Matcha-te gir en intens smaragdgrønn farge og har en fin, myk og fyldig smak. På grunn av dens distinkte, men milde smak har den begynt å bli brukt i iskrem, bakverk, matlaging. Den siste trenden er Matcha Latte, Tilsett agavesirup og nyt. Brukes ofte som erstatning for vanlig kaffe.
Inneholder: 100% økologisk Matchapulver.
Opprinnelsesland: Kina.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Dosering: Opptil 5g per dag. Rør ut en 1/4 - 1/2 teskje i en kopp med 70°C varmt vann.
Næringsverdi per 100 g:
Energi: 1336 kJ/319 kcal
Fett: 5 g
- hvorav mettet fett: 0.96 g
Karbohydrat: 27.22 g
- hvorav sukkerarter: 3.22 g
Protein: 26.31 g
Salt: 0.015 g.