Närokällans K2 er i form av menakonin-7, som er en lett absorberbar og fettløselig form av vitamin K. Det er ikke tatt fra en animalsk kilde, og produktene er egnet for vegetarianere og veganere. Den produseres ved gjæring av stivelse, ikke fra soya.
Kål, grønne bladgrønnsaker og noen oljer er kilder til vitamin K1 (fyllokinon). Kjøtt, lever, eggeplomme og meieriprodukter inneholder høyere nivåer av vitamin K2 (menakinoner). Vitamin K2 dannes av bakterier i mage-tarmkanalen til dyr, men kan også finnes i høyere konsentrasjoner i fermentert mat og alger. Vitamin K2 dannes også av tarmbakterier hos oss mennesker, men ikke i tilstrekkelig mengde til å dekke kroppens behov.
- Vitamin K bidrar til normal blodkoagulasjon.
- Vitamin K bidrar til vedlikehold av normale bein.
Forbrukerkontakt:
Bättre Hälsa AB
Adresse: Sandsborgsvägen 50-52, 122 33 Enskede