Derfor er cashewnøtter en gjenganger blant favorittene
Cashewnøtter - en reise fra tre til bord
Visste du at cashewnøtter faktisk ikke er nøtter i tradisjonell forstand? De kommer fra cashewnøttreet, et tropisk tre som bærer en frukt som ser litt annerledes ut. Under denne frukten, som kalles cashewapple, henger selve cashewnøtten. Å forstå hvordan cashewnøtter vokser gjør at vi setter enda mer pris på dem, spesielt med tanke på arbeidet som kreves for å høste dem. I dag dyrkes disse trærne i tropiske områder over hele verden, fra Brasil til India og Vietnam, hvor klimaet er perfekt for å utvikle deres unike smak og tekstur.
Allsidig råvare i vegansk hverdagsmat
Cashewnøtter er utrolig nyttige på kjøkkenet! Deres myke, kremete konsistens gjør dem til en favoritt i alt fra sprø salater til rike sauser. Har du noen gang prøvd cashewsmør? Det er en skikkelig godbit, enten du bruker det som pålegg eller blander det i en smoothie for å gi ekstra kremhet. I tillegg er det en redning når du trenger et melkefritt alternativ i oppskriftene dine. Det er lett å forstå hvorfor cashewnøtter har blitt en basisvare i mange veganske kjøkken.
Inviter cashewnøtter inn i bakingens verden
Når det gjelder baking, er cashewnøtter nesten uslåelige. Deres delikate smak og sprø konsistens løfter både kaker og andre bakverk til neste nivå. Har du prøvd nøttekaker med cashewnøtter? Dette er en fantastisk måte å bruke disse små delikatessene på og få en ekte smaksopplevelse. Det er noe med kombinasjonen av den nøtteaktige smaken og den sprø konsistensen som gjør disse kakene vanskelige å motstå.
Oppskrift - Nøttekaker med cashewnøtter
2 1/2 dl cashewnøtter, grovhakket
2 1/2 dl mandelmel
1 1/2 dl revet kokos
1 dl kokosolje, smeltet
1 dl cashewsmør
1 dl mørk agavesirup eller lønnesirup
1 ts vaniljepulver
En klype himalayasalt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175°C og legg bakepapir på et stekebrett.
- I en stor bolle, bland sammen mandelmel, revet kokos og havsalt.
- Tilsett kokosolje, cashewsmør, agavesirup og vaniljepulver. Rør til røren er jevn.
- Bland forsiktig inn de grovhakkede cashewnøttene.
- Rull små boller av røren og legg dem på bakeplaten. Trykk dem litt flat med en skje.'
- Stek kakene i ovnen i cirka 12-15 minutter, eller til de er gyllenbrune.
- La kakene avkjøles helt på en rist før du nyter dem.
Passer til livets alle anledninger
Disse veganske nøttekakene med cashewnøtter er perfekte å ha klare når lysten på noe godt melder seg. De er enkle å lage, smaker fantastisk og passer perfekt til en kopp te eller som et enkelt mellommåltid. Cashewnøtter er derfor virkelig en av de ingrediensene som alltid leverer - ikke rart det er en favoritt. De er like gode i hverdagsmaten som til festmåltidet, og de kan gjøre enhver rett litt mer spesiell.