Alle innlegg

Enkelt julegodteri? Lag brente mandler på bare 10 minutter

Enkelt julegodteri? Lag brente mandler på bare 10 minutter

Nå er julen snart her, og hva hadde den vært uten deilig julegodteri? Her kommer en smakfull og enkel oppskrift som kan lyse opp enhver kveld – brente mandler med kokossukker og kanel. Perfekt for deg som ønsker veganske alternativer på godtebordet uten å gå på kompromiss med smaken. Og det beste av alt? Det tar bare 10 minutter å lage!

Julegodteri som sprer glede

Duften av brente mandler er en klassiker på mange julemarkeder, men visste du at det er superenkelt å lage dem hjemme? I tillegg kan du tilpasse oppskriften til din egen smak. Ved å bruke kokossukker i stedet for hvitt sukker får du en naturlig sødme som passer perfekt sammen med de varme tonene av kanel. Dette er et vegansk julegodteri som både smaker fantastisk og føles bra å servere.

Vil du bake julegodteri med barna, fylle en fin glasskrukke som julegave, eller kanskje bare kose deg selv? Denne oppskriften må du bare prøve!

Hvorfor kokossukker og kanel?

Hvis du, som oss, liker å eksperimentere på kjøkkenet, vet du at små endringer kan utgjøre en stor forskjell. Kokossukker gir ikke bare en fyldigere smak enn vanlig sukker, det smelter også jevnt og danner den herlige karamelliserte overflaten som er det beste med brente mandler. Sammen med kanel blir det en perfekt balanse mellom søtt og krydret.

Og nei, du trenger ikke å være mesterkokk for å få det til. Denne oppskriften krever minimalt med ingredienser, tid og innsats – akkurat det vi trenger i en hektisk førjulstid.

Oppskrift – Brente mandler med kokossukker og kanel på 10 minutter

Ingredienser

1/2 dl vann
1 dl kokossukker
200 g mandler
2 ts kanel

Slik gjør du

  1. Begynn med å legge bakepapir på et stekebrett.
  2. Hell kokossukker og vann i en stekepanne. Varm opp til sukkeret har løst seg opp.
  3. Tilsett mandlene og rør hele tiden til mandlene er helt dekket.
  4. Kok bort væsken og strø over kanel.
  5. Hell mandlene over på bakepapiret, strø ekstra kokossukker over og la dem avkjøle seg.
  6. Oppbevar de brente mandlene i en lufttett boks.

Gjør årets julebakst litt enklere med brente mandler

Å lage egne brente mandler er ikke bare en morsom måte å skape julestemning på, det gir deg også muligheten til å eksperimentere med smaker og ingredienser. Så hvorfor ikke sette frem dette enkle julegodteriet til neste adventskaffe? Gjestene dine kommer garantert til å be om oppskriften!

Handle alt du trenger til brente mandler med kokossukker og kanel

Mandel Premium RAW 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK224 NOK319
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK124 NOK178
KJØP NÅ
Kanelpulver Ceylon ØKO 500g
50%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK116 NOK233
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK249 NOK356
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK135 NOK192
KJØP NÅ
Kokossukker ØKO 500g
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK70 NOK139
KJØP NÅ
Kanel pulver Ceylon ØKO 1kg
50%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK224 NOK447
KJØP NÅ
Kokossukker ØKO 1kg
50%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK120 NOK240
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW 200g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK65 NOK94
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW ØKO 200g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK71 NOK100
KJØP NÅ
Kanel pulver Ceylon ØKO 100g
50%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK41 NOK82
KJØP NÅ
Logg inn
Fikk du rett?