Tropiske vitamingummier
Tropiske frukter som camu camu, mango og ananas - naturens kilder til vitaminer
Camu-camu, en busk fra den søramerikanske regnskogen, bærer frukter som inneholder vitamin C. Disse små bærene egner seg utmerket å nyte når du ønsker variasjon fra sitrusfrukter. Mango, den tropiske og saftige frukten, er ikke bare deilig, men også en kilde til vitaminer og antioksidanter som vitamin A og C.
Ananas er både saftig og smakfull, men er også en fantastisk kilde til vitamin C og bromelain, et naturlig forekommende enzym. Denne trioen av tropiske frukter er sammen en naturlig vitaminbombe uten tilsetningsstoffer, som gir kroppen din vitaminboosten den trenger for et sterkere immunforsvar.
Oppskrift - Tropiske vitamingummier
Ingredienser
3 ts agar agar
3 dl vann
1 ss søtning, f.eks. lönnsirup eller honning
1/2 dl sitronsaft
1/2 ss eplecidereddik
2 ss plantebasert melk
1 ts ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts mangopulver
1 ts camu-camupulver
1 ts ananaspulver
Slik gjør du
- Bland agar agar, vann og søtning i en kjele og la stå i 10 minutter.
- La det småkoke på svak varme til det ligner sirup. Tilsett de øvrige ingrediensene under omrøring og kok opp.
- Hell blandingen i hjerteformede silikonformer eller en mindre glassform og sett i kjøleskapet/fryseren til geléen stivner.
- Stjelp ut geléhjertene av formene eller skjær i ruter. Oppbevar vitamingummier i kjøleskapet i opptil to uker.
Med tropiske vitamingummier kan du på en enkel og god måte nyte en vitaminboost med disse tropiske fruktene og gi immunforsvaret ditt ekstra omsorg!