Økologisk durra
Durra, et gammelt kornslag med opprinnelse i Midtøsten og Afrika, er et spennende tilskudd til spiskammerset for deg som søker nye alternativer til de mer vanlige kornsortene. Vårt økologiske durrakorn har en mild og litt nøtteaktig smak, som gjør det enkelt å tilpasse til mange ulike retter. Med sin tyggevennlige konsistens fungerer durra like godt i fyldige gryter og supper som i friske salater eller varme grøter. Durra er et utmerket alternativ til ris, pasta og andre kornsorter, og med sin rike smak tilfører det en ny dimensjon til både tradisjonelle og moderne retter.
Hvordan bruker man durra på kjøkkenet?
Å tilberede durra er enkelt og krever bare noen få trinn. Start med å skylle kornene for å fjerne eventuelle urenheter. Deretter tilberedes durrakornene i vann eller buljong i cirka 40–50 minutter, til kornene er myke men fortsatt har litt tyggemotstand. Du kan også prøve å bruke durrakorn i en mettende durra-grøt – bare kok med litt mer væske og la det småkoke til kornene er ekstra myke og kremete. Durra kan også brukes i en rekke andre oppskrifter: som base i en grønnsakssalat, i stedet for pasta i en smakfull tomatsuppe eller som et spennende innslag i en wok.