Raw pepperkakekuler
Pepperkakekuler - en smakfull tvist på tradisjonelle pepperkaker
Å nyte pepperkakedeigen trenger ikke lenger være forbeholdt smulene på benken. Med vår sunne pepperkakedeig kan du lage pepperkakekuler som både er gode og snille mot kroppen.
Ingredienser
Pepperkakedeig:
1 dl cashewnøtter
1½ dl glutenfrie havregryn
1½ dl utstenede dadler
½ dl gojibær
2 ss kaldpresset kokosolje
2 ts pepperkakekrydder
1 ts rått kakaopulver
1 krm Himalayasalt
Hjemmelaget pepperkakekrydder:
1 ss malt ingefær
1 ss malt ceylonkanel
0,5 ss malt/mortlad kardemomme
0,5 ss malt kryddernellik
Slik lager du dine egne rå pepperkakekuler i juletider
Slik gjør du
- Bløtlegg gojibær og dadler hvis de ikke allerede er myke, gjerne i minst en halv time.
- Legg cashewnøtter og havregryn i en miksebeholder og miks til en mel.
- Hell av bløtleggingsvannet og tilsett frukten i mikseren sammen med de andre ingrediensene, og miks sammen til en deig.
- Lag kuler av deigen. Er den veldig fuktig, kan du la den stivne litt i kjøleskapet før du ruller den.
- La kulene stå i kjøleskapet i et par timer og rull dem deretter eventuelt i litt kanel.
Inviter pepperkakekuler til julebordet
Pepperkakekuler er ikke bare en smaksopplevelse, men også et sunt alternativ til tradisjonelle søtsaker. Ved å bruke naturlige ingredienser som cashewnøtter, dadler og kokosolje får du en sunn dose energi og næring samtidig som du nyter den karakteristiske smaken av pepperkaker.
Med noen få enkle steg kan du derfor skape disse små delikatessene som vil lyse opp julebordet ditt eller være det perfekte mellommåltidet når søtsuget melder seg. Prøv det selv og la pepperkakekulene bli en ny favoritt i din samling av gode oppskrifter!