Kombu er en spiselig kelp fra Laminariaceae-familien og spises mye, spesielt i Øst-Asia. Noen spiselige kelps i Laminariaceae-familien kalles ikke alltid kombu, som arame og kurome. De fleste kombuer er fra arten Saccharina japonica (Laminaria japonica) og dyrkes på sterke tau i havet i Japan, Korea og Irland.
Tilberedning: For å lage buljong og la koke med grønnsaker og belgfrukter: Bruk 5-6 cm kombu for en basisk buljong. Skyll kombuen grundig noen ganger, da det kan være rester fra havet, for eksempel sand, andre alger og små krepsdyr. Bløtlegg i ca. 15 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og la kombuen koke opp sakte i en kjele med 1 liter vann i ca. 20 minutter. Fjern kombuen før buljongen koker. Tilsett eventuelt shiitake og andre grønnsaker. Kombuen spises ikke. Ellers tar det bare 5-10 minutter å koke og kan også wokes bløtlagt og brukes i salater og gryter. Husk at kombuen er veldig salt i seg selv, så vær sparsom med saltet eller unngå å salte helt.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig, ikke over normal romtemperatur.
Opprinnelsesland: Irland.
Næringsverdi per 100 g:
Energi: 1799kJ/43kcal
Fett: 03g
Hvorav mettet fett: 01g
Karbohydrater: 10g
Hvorav sukkerarter: 06g
Protein: 17g
Salt: 233mg