Alle innlegg

Feir Kanelbollens dag – bak Raw kanelboller med nøttefyll

Feir Kanelbollens dag – bak Raw kanelboller med nøttefyll

Kanelbollens dag er en kjær tradisjon som mange gleder seg til hvert år. Denne gangen kan du ta feiringen et skritt videre ved å prøve noe nytt – Raw kanelboller. Disse deilige rawfood-bollene byr på alle smakene du elsker, men på en bærekraftig måte – helt uten ovn eller hvitt sukker.

En moderne vri på en klassiker

Å bake kanelboller pleier å innebære lukten av gjærdeig og varme fra ovnen, men for deg som ønsker et alternativ som passer til den veganske rawfood-livsstilen, finnes det nå Raw kanelboller. Her beholder vi den klassiske smaken av kanel og kardemomme, men i et format som både er enkelt og morsomt å lage. Du blander nøtter, dadler og krydder for å lage en fylling som smaker like herlig som den tradisjonelle, med et ekstra snev av naturlig sødme.

Nyt raw kanelboller på en ny måte

Disse bollene er perfekte for deg som vil feire Kanelbollens dag og samtidig holde fast på en bærekraftig livsstil med råvarer fra naturens spiskammer. Med ingredienser som cashewnøtter og mandler, og en fylling som får sødmen sin fra ferske dadler, blir resultatet virkelig smakfullt. Hvorfor ikke by på noe litt annerledes i år? Raw kanelboller er enkle å lage og fulle av herlige smaker som får deg til å ville ha en til – uten at du engang trenger å slå på ovnen.

Oppskrift - Raw kanelboller med nøttefyll

Ingredienser

Deig

2 dl cashewnøtter
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
8 ferske dadler
1-2 ss vann eller mer
1 ss dadelsukker, valgfritt
2 ts vaniljepulver
1 klype salt

Fylling

1 dl mandler
8 ferske dadler, uten stein
1-4 ss vann
2 ss kanel
1 ss kardemomme
2 ts yaconsirup
1 dl pistasj eller hasselnøtter, hakket

Dekorasjon

Revet kokos
Frysetørkede bringebær
Hakkede pistasjnøtter
Bipollen

Papirformer

Slik gjør du

Deig

  1. Start med å blande cashewnøtter, havregryn og kokos til et mel i en blender. Bruk gjerne litt toppede måleskjeer. Dette krever en god blender og litt tålmodighet. Hell melblandingen i en bolle og sett til side.
  2. Ta ut steinene fra dadlene og finhakk dem. Miks med vann til du har en jevn masse. Du kan samtidig lage basen til fyllet.
  3. Bland deretter dadelmassen med melblandingen. Tilsett vaniljepulver, litt salt og eventuell søtning. Sett deigen i kjøleskapet til det er klart for å kjevle den ut.

Fylling

  1. Miks dadlene med vann og krydder, som beskrevet ovenfor. Miks mandlene separat til grovt mel og bland deretter med dadelmassen.
  2. Du kan legge mandlene i bløt først eller raskt skolde dem i kokende vann, men da blir det ikke rawfood.

Bake bollene

  1. Kjevl ut deigen mellom to ark bakepapir, til ca. 5 mm tykkelse. Sett deretter i kjøleskapet en stund.
  2. Smør et ordentlig lag med fyll over deigen. Du kan også strø finhakkede nøtter over for ekstra smak og tekstur.
  3. Rull forsiktig sammen deigen med hjelp av bakepapiret. Sett rullen i kjøleskapet eller i fryseren en kort stund for å gjøre det lettere å skjære pene boller.
  4. Legg bollene i papirformer og topp med ønsket topping, for eksempel revet kokos, hakkede pistasjnøtter, bipollen eller frysetørkede bringebær.

Tips og råd

  • Det tar litt tid å mikse dadlene og deigen, men når det er gjort, er kanelbollene superenkle å lage.
  • Hvis du ikke følger rawfood-livsstilen helt, kan du riste nøttene og havregrynene lett i ovnen først. Det gir en ekstra god smak.
  • Bollene oppbevares i kjøleskapet, men kan også fryses – så hvorfor ikke lage dobbel porsjon?



Pistasjnøtter Premium RAW ØKO 200g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK151 NOK216
KJØP NÅ
Dadler Medjool ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK273 NOK390
KJØP NÅ
Vaniljepulver ØKO 10g
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK170
KJØP NÅ
Kardemommefrø øko 50g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK115 NOK164
KJØP NÅ
Daddelsukker ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK96 NOK137
KJØP NÅ
Cashewnøtter delt Premium RAW 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK196 NOK281
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK224 NOK319
KJØP NÅ
Aseel dadler kjernefrie øko 1kg
39%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2025-05-30
NOK95 NOK157
KJØP NÅ
Kanelpulver Kassia ØKO 100g
29%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK48 NOK68
KJØP NÅ
Kardemomme Malt ØKO 50g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK79 NOK113
KJØP NÅ
Kokosflak RAW ØKO 500g
40%
Kort dato
Save The Food
Best før: 2025-06-02
NOK90 NOK151
KJØP NÅ
Dadler Hakkede ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK143 NOK203
KJØP NÅ
Kanel pulver Ceylon ØKO 100g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK57 NOK82
KJØP NÅ
Dadler Hakket ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK79 NOK113
KJØP NÅ
Kokos Revet Premium RAW ØKO 500g
29%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK87 NOK123
KJØP NÅ
Aseel Dadler uten kjerne ØKO 500g
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK63 NOK90
KJØP NÅ
Kanelpulver Ceylon ØKO 500g
30%
Kort dato
Herbaveda
Best før:
NOK163 NOK233
KJØP NÅ
Yaconsirup ØKO 250 ml
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK144 NOK205
KJØP NÅ
Mandel Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK233 NOK333
KJØP NÅ
Hasselnøtter Premium RAW ØKO 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK343 NOK491
KJØP NÅ
Havregryn Glutenfritt ØKO 500g
31%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK49 NOK71
KJØP NÅ
Cashewnøtter Premium RAW 1kg
30%
Kort dato
Rawfoodshop
Best før:
NOK238 NOK340
Logg inn
Fikk du rett?