Kardemomme har blitt kalt "krydderdronningen" og er en viktig krydder i arabisk og asiatisk matlaging. Det brukes i mange krydderblandinger som for eksempel garam masala, curry og berbere. Krydderet brukes også ofte for å smaksette kaffe og te, og brukes i desserter og bakverk.
Skandinavia og landene i Midtøsten er store forbrukere og står sammen for omtrent halvparten av verdensforbruket av kardemomme. Kardemomme dyrkes hovedsakelig i Sørøst-Asia og i Guatemala som er den største eksportøren av kardemomme.
Ingredienser: Økologiske Kardemommefrø (100%) frø.
Opprinnelsesland: Guatemala.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1303kJ / 311 kcal
Fett: 67 g hvorav mettede fettsyrer 0g
Karbohydrater: 6847 g
- hvorav sukkerarter: 0 g
Fiber: 28 g
Protein: 1076 g
Salt: 0 g.