Frøknekkebrød med tranebær og julekrydder - et sprøtt innslag på årets julebord
Frøknekkebrød - med historie langt tilbake i det nordiske kjøkkenet
Frøknekkebrød er mer enn bare et sprøtt tillegg til ostebrettet. Dets historie strekker seg langt tilbake og har røtter i det nordiske kjøkkenet. Opprinnelig ble frøknekkebrød skapt som et næringsrikt alternativ i vintermånedene, da tilgjengeligheten av ferske råvarer var begrenset. Med en base av gresskarkjerner, solsikkekjerner, teffmel og en rekke andre næringsrike ingredienser ble det raskt en favoritt på julebordene.
Som et sprøtt tilbehør til julebordet er frøknekkebrød en gjentakende favoritt
Julen er en tid for fellesskap og tradisjoner, og frøknekkebrød har sneket seg inn som en gjentakende favoritt i disse festlighetene. Det sprø, smakfulle knekkebrødet passer perfekt til julebordet og er et fantastisk tillegg til tradisjonelle retter. Frøknekkebrød er ikke bare enkelt å lage, men også et sunt innslag i julefeiringen, med sine antioksidantrike tranebær og næringsrike frø.
Slik baker du dine egne frøknekkebrød med tranebær og julekrydder
Nå som vi har tatt en reise gjennom historien og tilknytningen til juletradisjoner, la oss skape litt magi på kjøkkenet med en oppskrift på frøknekkebrød med tranebær og julekrydder.
Oppskrift - Frøknekkebrød med tranebær og julekrydder
Ingredienser
2 dl gresskarkjerner
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl teffmel, mørkt
1 dl tørkede tranebær
0,75 dl lyse og mørke sesamfrø, blandet
0,25 dl loppefrøskall
0,5 dl chiafrø
1 ss loppefrøskall
0,5 ts salt
0,5 dl hakkede pekannøtter
0,5 dl olivenolje
2 ts pepperkakekrydder
2 dl varmt vann
Slik gjør du
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
- Tilsett olje og varmt vann og bland godt.
- Fordel deigen på bakepapir og skjær deigen i firkanter.
- Dryss over havsalt og stek midt i ovnen på 150 grader i 45 minutter.
Tips: Vil du heller bake frøkjeks? Rull deigen til en rull, la hvile i kjøleskapet og skjær i tynne kjeks. Dryss så over havsaltet og stek samtidig og temperatur som kjeksen. Husk å holde øye med ovnen slik at kjeksen får en fin jevn farge.
Gi julebordet ditt et økologisk og sunt preg med disse frøknekkebrødene med tranebær og julekrydder. Frøknekkebrødet er enkelt å bake og fullt av vintersmak, og vil derfor bli en favoritt både for store og små. Skap litt julemagi på kjøkkenet ditt og la frøknekkebrødet være stjernen på den festlige menyen din i år!