Helsebringende brødbaking med Prebiotisk banan- & hampbrød
Fiberrikt bananmel - en skatt for tarmene dine
Bananmel er et næringsrikt alternativ som ikke bare gir bakverket ditt en naturlig sødme, men forsyner også kroppen din med prebiotiske fibre. Disse fibrene fungerer som drivstoff for gode tarmbakterier, noe som bidrar til en sunnere tarmflora og balansert fordøyelse. I tillegg inneholder bananmel kalium og vitamin B6.
Hampfrømel - når du ønsker å spise mer omega-3
Hampfrømel er en annen nøkkelingrediens som gir brødet ditt en ekstra næringsboost. Det er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer og fibre og inneholder også prebiotiske egenskaper. Hampfrømel bidrar også til å fremme veksten av gunstige mikrober i tarmen.
Oppskrift - Prebiotisk banan- & hampbrød
Ingredienser
300g bananmel
400 ml kokosmelk
1/2 dl hampolje
1 1/2 dl vann
1/2 dl linfrømel
0.8 dl hampfrømel
1 1/2 ts natron
1/2 ts salt
Slik gjør du
- Varm opp ovnen til 180 grader.
- Bland ingrediensene i en matprosessor til alt er godt blandet.
- Hell blandingen i en brødform med bakepapir.
- Bak i ca. 40 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om brødet er ferdig.
- Ta ut formen og la brødet avkjøles.
Tips
Du kan også bruke deigen som pizzabunn. Tilsett italienske urter og hvitløk i deigen, og topp pizzaen med dine favorittsmaker!
Nyt en næringsrik hverdag med banan og hamp
Å inkludere dette prebiotiske banan- & hampbrødet i kostholdet ditt gir ikke bare en smakfull opplevelse, men støtter også magens helse. Kos deg med dette næringsrike brødet og gi magen og tarmene dine den kjærligheten de fortjener!