Slik baker du sommerens cheesecake med jordbær & rabarbra
Oppskrift - Cheesecake med jordbær & rabarbra
12 porsjoner
Ingredienser
Bunn
10 medjool dadler
1 ½ dl hasselnøtter
1 ½ dl mandler
1 ts kardemomme, malt
1 ts vaniljepulver
1 klype salt
Fylling
8 dl premium cashewnøtter
2 dl kokosfløte
2 dl finhakket rabarbra
2 dl friske jordbær
1 dl virgin kokosolje
1 dl lys agavesirup
2 ss sitronsaft
½-1 dl frysetørrede jordbær
1 ss pink pitayapulver, valgfritt
½ ts vaniljepulver
Dekorasjon
Pistasjnøtter eller strimlet kokos
Friske jordbær
Sitronmelisse eller spiselige blomster
Eventuelt lys agavesirup
Slik gjør du
- Bløtlegg cashewnøttene i 4-5 timer eller over natten. Hell av bløtleggingsvannet og skyll nøttene grundig.
- Kle bunnen av en springform med plastfolie eller bakepapir.
- Hakk dadlene grovt. Miks nøtter med kardemomme, vanilje og salt i en blender eller matprosessor. Tilsett dadlene under fortsatt miksing til du har en fast deig. Trykk deigen ut i formen og sett den i fryseren en stund.
- Nå er det på tide å lage fyllet. Miks cashewnøtter med de øvrige ingrediensene til blandingen er helt glatt. Hell det i formen og frys igjen i en time eller mer.
- La kaken tine i et kvarter før servering og pynt med jordbær, pistasjnøtter og litt sitronmelisse eller spiselige blomster. Avslutt med å drysse litt agavesirup hvis du vil ha litt ekstra sødme.
Tips!
Har du lite friske jordbær, kan du toppe kaken med strimlet kokos og frysetørrede jordbær, eller kun hakkede pistasjnøtter. Kaken kan med fordel forberedes en dag eller to i forveien eller fryses i god tid. Pynten legger du på samme dag som kaken skal nytes. Etter det holder kaken så lenge bærene er friske.
Oppskrift - Hjemmelaget kokosmelk eller kokosfløte
Lei av å bære hjem hermetisert kokosmelk fra butikken? Visste du at du kan lage din egen kokosmelk eller fløte med vårt fantastiske kokosmelkpulver? Det er økologisk og helt uten tilsetningsstoffer. Smart og ekstra holdbart - ikke sant? Da slipper du å "betale" for vannet og dyre emballasjer.
Slik gjør du
- Mål opp 4 dl kaldt vann i en glassbeholder eller flaske.
- Tilsett knapt 5 ss kokosmelkpulver og rist/visp grundig.
- Du kan også gjøre dette i en blender, matprosessor eller stavmikser.
- For en rikere "melk" kan du tilsette litt ekstra pulver. Du kan også tilsette en klype salt om du ønsker det.
- Kokosfløte lager du på samme måte. Men du reduserer mengden vann med en tredjedel. Eller tar 4 dl vann til 7-8 ss kokosmelkpulver.
Fløten bruker du i gryteretter og desserter akkurat som vanlig. Du kan imidlertid ikke piske din hjemmelagde kokosfløte som man kan med boksfløten. Oppbevares i kjøleskap maks fem dager.