Bokhvete er i slekt med rabarbra og ikke hvete, som man kan tro ut fra navnet. Bokhvete er derfor naturlig glutenfritt. Flakene passer utmerket i müsli, granola eller som topping på fruktsalaten. Kan også brukes til baking eller hvorfor ikke dryss litt bokhveteflak over smoothien din.
Bokhvetegrøt (1 porsjon): Kok 1 dl bokhveteflak i 2 dl vann og eventuelt litt salt. La koke i 5-7 minutter under stadig omrøring. Server med for eksempel bringebær, skivet banan og soyamelk.
Ingredienser: Bokhveteflak*.
*Økologisk sertifisert ingrediens.
Opprinnelsesland: Holland.
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Næringsinnhold per 100 g:
Energi 1695 kJ/405 kcal, fett 12 g hvorav mettet fett 0 g, karbohydrater 86 g hvorav sukkerarter 34 g, protein 75 g, salt 0 g.